Εισαγωγή του θεσμού της Μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και στους χώρους εργασίας μέσω του προγράμματος «Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας». Ενημέρωση επιχειρήσεων με τον Οδηγό Εργοδότη.

Εισαγωγή του θεσμού της Μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και στους χώρους εργασίας μέσω του προγράμματος «Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας». Ενημέρωση επιχειρήσεων με τον Οδηγό Εργοδότη.

89_F534491132.jpg

Για το Υπουργείο Παιδείας η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) αποτελεί βασική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό προωθούμε σημαντικές θεσμικές αλλαγές στα Επαγγελματικά Λύκεια , με στόχο την διεύρυνση των εκπαιδευτικών και εργασιακών δυνατοτήτων των αποφοίτων τους. Η εισαγωγή του θεσμού της Μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και στους χώρους εργασίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της ΕΕΚ. Ο στόχος μας είναι να γίνουν τα ΕΠΑΛ επιλογή των μαθητών και των μαθητριών.

Ο σχεδιασμός της Μαθητείας οργανώθηκε με βάση τη μάθηση στον χώρο εργασίας (work based learning) και υλοποιείται με τρόπο ώστε να προσφέρει λύσεις σε προβλήματα επαγγελματικής αναζήτησης που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Βασικά χαρακτηριστικά του νέου θεσμού της Μαθητείας.

Η Μαθητεία είναι 9μηνης διάρκειας . Απευθύνεται σε ενήλικες απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων που έχουν αποκτήσει και απολυτήριο λυκείου και πτυχίο ειδικότητας επίπεδου 4.

Η σύμβαση Μαθητείας συνδέει τον μαθητευόμενο με τον εργοδότη , ο οποίος αναλαμβάνει να παράσχει στον μαθητευόμενο εκπαίδευση στο χώρο εργασίας με πρόγραμμα σπουδών που εποπτεύεται από τα ΕΠΑ.Λ. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος της μαθητείας αντιστοιχεί σε κατάρτιση επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και η πιστοποίηση των προσόντων υλοποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Στους μαθητευόμενους παρέχεται ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νομίμου κατωτάτου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα . Η μαθητεία επιδοτείται σε ποσοστό 53% από το ΕΣΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες στον συνημμένο οδηγό Εργοδότη

Προηγούμενο Ενημερωτικό δελτίο επιχειρηματικής πληροφόρησης «Γνους Πράττε» Τεύχος Νο 20, Ιούλιος 2017
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας